torsdag 6 augusti 2015

Kålcouscous

Kålcouscous (4 portioner)
1/2 blomkålshuvud 
en klyfta vitkål/spetskål 
några skivade championer (valfritt)
1/2 riven zucchini (valfritt)
1-2 st rivna vitlöksklyftor
1 st valfri lök (salladslök/ rödlök/ purjo)
örtsalt
ca 2-3 tsk curry eller mango/currykrydda
1/2- 1 tsk gurkmeja, lite hackad chilli, sambal oelek eller chilliflakes, anpassa kryddningen utefter smak. 

Skiva svamp & lök tunt. Mixa eller riv vitlök, lök, kål & blomkål tills konsistensen liknar couscous. Hetta upp kryddorna i lite kokosolja/ghee, tillsätt svamp och lök och fräs ett par minuter. Häll i kålblandningen rör runt noga och stek hastigt så att kålen blir lite mjuk. 
Toppa med sesamfrön, pumpafrön, hackade mandlar eller russin. Servera med valfria biffar, grönsaker & sås eller gör wraps i salladsblad med valfri färs, sås & grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.