torsdag 25 februari 2016

Krämig chiayoghurt

(Lingon, chiagelé, kokosgrädde, avokado, vanilj & macapulver)
Krämig chiayoghurt 1-2 portioner 
ca 2 dl bär (lingon, svarta vinbär, blåbär) 
1 st avokado (kan ersättas med mer bär eller liknande) 
1-2 dl vätska (vatten, kokosgrädde eller nötmjölk/kokosmjölk). 
1/2-1 dl chiagelé (1 msk chiafrön + 3 msk vatten eller 2 + 6 msk som fått stå och svälla i kyl) 

Valfri smaksättning (ex. lite vanilj, nypon, dadlar, eller macapulver). 
Blandad topping

Mixa allt till en krämig yoghurt, mängden är inte så noga och man kan variera frysta eller färska bär och smaksättningar utefter vad man har hemma. 
Servera chiayoghurten i en skål, toppa med granola, nötter/frön torkad frukt eller bär. 

Tips: testa kombinationen jordgubb & hampaprotein eller skalade hampafrön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.