onsdag 17 februari 2016

Raw chokladbark

Chokladbark (underbart raw-godis på 5 minuter) 
2 msk kakao (15g)
3 msk kakaosmör eller kokosolja (med eller utan smak) (30-40g) 
1-1,5 msk honung/yaconsirap el. valfri sirap el sötning (kan uteslutas eller ersättas med tex. maca/lucumapulver) (15g) 
1 krm himalayasalt
Blandad topping: tex. hackade nötter, kakaonibs, gojibär, bipollen, pumpafrön & salt.

Smält försiktigt ingredienserna till chokladen (välj kallpressad kokosolja med smak eller deodoriserad utan smak (ej raw). Kokosoljan smälter redan vid 24-25 grader så vattenbad eller ettan på spisen räcker.
Häll ut chokladen på en bakplåtspappersklädd mindre bricka eller i några små formar. Vik upp kanterna på bakplåtspappret så att chokladen inte rinner ut och blir för tunn. 

Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt. 
Ställ i kyl eller frys en liten stund tills chokladen stelnar. 
Förvara i kyl eller frys och ta ut precis innan servering (den smälter lätt i rumstemperatur). 
 
Kolabark med nötsmör & kokos 
3 msk kakaosmör eller kokosolja (30-40g) 
2 msk nötsmör (ex. mandelsmör, cashewsmör, hasselnötssmör) (20-25g) 
2-3 tsk valfri sötning 
1-2 tsk lucuma eller macapulver (ger en bra kolasmak, kan uteslutas eller ersättas med vaniljpulver) 
1/2 dl kokosflingor 
1 krm salt
Lite blandad topping & gärna någon nypa himalayasalt.
Följ samma recept som för raw chokladbark. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.