Vegan linsbiffar (receptet ger ca 8 st medelstora biffar).
Minst 2 dl linser/bönor (gröna/röda linser, kikärtor)
1 bit riven zucchini
2 msk citronsaft
1 st riven vitlöksklyfta
1-2 tsk fiberhusk/phsylliumhusk
3 msk örter persillja, koriander
1,5 tsk spiskummin (gärna lite extra gurkmeja)
1-2 krm sambal oelek eller chili (valfritt)
Salt & peppar
Kokosolja till stekning & sesamfrön till panering (valfritt)
Välj färdigkokta bönor/linser/kikärtor på burk eller koka enligt anvisning på paketet (har man ont om tid så har märket go green linser som bara behöver kokas 5 minuter).
Riv zucchinin och krama ur en del av vätskan.
Mixa/mosa ihop allt till en smet, låt svälla minst 10 min.
Forma biffar med hjälp av fuktade händer, Strö på lite sesamfrön och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida eller baka i ugnen (225 grader, 15 minuter, vänd efter halva tiden).
Servera på buffén, med en sallad eller som vegoburgare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.