10-12 (100g) färska dadlar (märket fontana har en jättebra variant).
4-5 msk (30g) kakao
1 msk (10-15g) kokosolja (ta inte för mycket, då kan konsistensen bli för oljig).
4-5 msk (30g) kakao
1 msk (10-15g) kokosolja (ta inte för mycket, då kan konsistensen bli för oljig).
vaniljpulver & ev lite havssalt
Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare, mixa hastigt och tillsätt kakao, vaniljpulver, salt och kokosoljan. Mixa och kolla konsistensen, om dadlarna är väldigt färska räcker det med 1 tsk kokosolja, mixa tills smeten börjar bli glansig och klumpar ihop sig (går ganska fort). Konsistensen ska kännas som lera.
Klicka ut smeten på ett halvt bakplåtspapper, platta ut, vik, och forma en jämn rektangel.
Pudra gärna med kakao och vik ihop bakplåtspapperet runt tryffelkolan, låt kakan stelna i frysen minst 20 min och ta sedan ut och skär kakan i bitar.
Förvaras i en burk i frysen eller kylen inslaget i sitt bakplåtspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.