Nyttiga blomkålsbröd/ hamburgerbröd (receptet ger ca 6 hela hamburgerbröd eller 14 "halvor"/frallor.
1 st mindre blomkålshuvud (ca 400g buketter)
2 st ägg
2 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk/fiberhusk
himalayasalt/örtsalt
Sesamfrön att toppa överdelarna med
Mixa alla ingredienser i en matberedare så att blomkålen blir som ett ris. Låt smeten svälla par minuter. Bred ut 14 st mindre runda frallor på en bakplåtspappersklädd plåt (ca 1 cm tjocka). Toppa hälften med sesamfrön.
Bröden blir bäst om de gräddas i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter men det går även fint att steka dem som plättar i stekpanna.
Degen kan även användas till att att göra större pizzabottnar.
14 st mejerifria, glutenfria blomkålsbröd (20 kacl/st 1,58g protein 0,9g kolhydrat och 0,85g fett /st)
Totalt näringsinnehåll för hela degen utan sesamfrön: 280 kacl, 11,86g fett, 12,6g kolhydrat 22,25g protein. Två halvor (ett hamburgerbröd) med blomkål = 40kacl (ett friscobröd =226 kacl).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.