onsdag 7 december 2016

Juligt kanelbröd

Kanelbröd i långpanna (receptet är nästan samma som vårt orginalrecept på nyttigt bröd i långpanna). 
2 dl boveteflingor eller liknande gryn
1 dl bovetemjöl (kan ersättas med liknande mjöl, ex.teff, havremjöl osv.) 
2-3 dl frön/nötter (1/2 dl linfrö, 1 dl pumpafrön, 1 dl solrosfrön/hasselnötter, 1-2 msk chiafrön). 
1 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl 
1,5 tsk kanel (+ lite extra som topping). 
salt 
5-6 dl vatten 

Tips:
Frön och nötter kan blötläggas, även linfrön kan blötläggas men det är inte ett måste. (Vid blötlagda frön och linfrön behövs lite mindre vätska). 

Börja med att mixa alla torrvaror, välj om du vill mixa alla torrvaror till ett mjöl eller behålla frön och nötter hela. 
Blanda noga ner vätskan i degen och låt svälla minst 15 minuter (gärna längre). 
Smeten ska se ut som som en gröt och vara lätt att breda ut på ett bakplåtspapper. 
Bred ut smeten till en rektangel tänk "tjockt knäckebröd". 
Pudra med kanel eller toppa med frön & nötter och grädda brödet i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. 
Ta ut brödet, låt det svalna lite, dra bort bakplåtspappret och klipp brödet i lagom stora bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.