fredag 16 december 2016

Raw cheesecake med saffran

Raw cheesecake med saffran, receptet ger en mindre springform ca 20 cm eller ca 8- 10 st muffinsformar). 

Botten 
Bas 
2 dl Solros (2 dl blandade fröer/nötter/groddat bovete). 
2 dl kokosflingor eller kokoschips
8-10 st dadel (ca 150g dadlar (12-15st) 
1- 2 tsk pepparkakskryddor (Gör egen mix genom att mortla 2 tsk kanel, 1 tsk nejlika, 1 krm ingefära, 1 krm kardemumma) 

Mixa ingredienserna tills det blir en formbar massa. Strö lite kokosflingor i en springform och tryck ut massan till ett jämnt lager. 

Fyllning
2 dl blötlagda cashewnötter &/eller ett pkt mango eller 2 st små bananer. 
2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk (OBS. bara det feta översta lagret) 
2-3 msk kokosolja 
2-3 msk sötning honung/agavesirap eller 5-6 st dadlar 
1 kuvert saffran 
1 krm gurkmeja / lite vaniljpulver (valfritt) 
1 msk maca eller lucumapulver (valfritt) 
1 msk citronsaft (valfritt) 

Man kan välja att använda bara cashewnötter bara mango eller både cashewnötter och mango eller banan.
Mixa alla ingredienser till en helt slät tjock smoothie. 
Smält helst kokosoljan och ha i den sist. 
Bred fyllningen över botten och ställ kakan i frysen för att stelna. Ta ut cheesecaken ca 45 minuter innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.