torsdag 15 december 2016

Raw pizzabotten med blomkål

1 st blomkålshuvud
2-3 dl nötter (pinje, hampafrö eller valfria nötter/fröer) 
2 msk linfrömjöl (malda linfrön/chiafrön) 
Smaksättning : ex. Vitlök, salt, oregano, näringsjäst. 

Pinje och hampafrö kan användas direkt men de flesta andra fröer och nötter behöver blötläggas i vatten med salt eller äppelcidervinäger (ca 8h). 
Skölj noga bort blötläggningsvattnet innan du mixar. 

Börja med att mixa hälften av blomkålen till risliknande konsistens och lägg åt sidan. 
Mixa resten av blomkålen med resterande ingredienser och blanda sedan i blomkålsriset. 

Bred ut cirklar på teflexpapper och torka 30 min på 63 grader + ca 5h på 42-48 grader.

Toppa pizzorna med grönsaker och tex. avokado, basilika & nötost, cashewcream eller hummus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.