Jinnedals Saffransfudge (ca 20st knäckformar eller pralinformar).
2 msk kokosolja (25g)
1- 1,5 msk valfri sötning (yaconsirap, agavesirap, lönnsirap, kokossirap eller liknande). (15-20g)
1, 5 msk kokosmjöl 10g
1/2 dl kokosgrädde 35g (Kan ersättas med kokossmör).
1 tsk macapulver (ger en kolaaktig smak, kan uteslutas eller ersätts med lucumapulver).
ca 1/2 kuvert saffran + liten nypa salt
Mandelfudge (ca 20 st knäckformar eller pralinformar).
2 msk kokosolja (25g)
1- 1,5 msk valfri sötning (15-20g)
1 msk kokosmjöl 7g
1/2 dl kokosgrädde (kan ersättas med kokossmör, kakaosmör eller mer kokosolja) 35g
2 msk mandelsmör 25g
1-2 tsk mesquitemjöl
liten nypa salt och en nypa vaniljpulver (valfritt).
Värm försiktigt ingredienserna i en kastrull på låg värme på spisen eller i en skål över ett vattenbad.
Rör noga så att smeten blir helt slät.
Lägg smeten i knäckformar eller pralinformar.
Ställ i kyl eller frys för att stelna.
Förvaras bäst i frysen, smälter något i rumstemp så ta helst ut precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.