fredag 16 december 2016

Två sorters fudge

Ett mycket lyckat experiment i Jinnedals kök, receptet är givetvis sockerfritt, glutenfritt, mejerifritt & supergott. 
Jinnedals Saffransfudge (ca 20st knäckformar eller pralinformar). 
2 msk kokosolja (25g) 
1- 1,5 msk valfri sötning (yaconsirap, agavesirap, lönnsirap, kokossirap eller liknande). (15-20g) 
1, 5 msk kokosmjöl 10g 
1/2 dl kokosgrädde 35g (Kan ersättas med kokossmör). 
1 tsk macapulver (ger en kolaaktig smak, kan uteslutas eller ersätts med lucumapulver).  
ca 1/2 kuvert saffran + liten nypa salt 
 

Mandelfudge (ca 20 st knäckformar eller pralinformar). 
2 msk kokosolja (25g)
1- 1,5 msk valfri sötning (15-20g) 
1 msk kokosmjöl 7g 
1/2 dl kokosgrädde (kan ersättas med kokossmör, kakaosmör eller mer kokosolja) 35g 
2 msk mandelsmör 25g 
1-2 tsk mesquitemjöl 
liten nypa salt och en nypa vaniljpulver (valfritt). 

Värm försiktigt ingredienserna i en kastrull på låg värme på spisen eller i en skål över ett vattenbad.
Rör noga så att smeten blir helt slät. 
Lägg smeten i knäckformar eller pralinformar. 
Ställ i kyl eller frys för att stelna. 
Förvaras bäst i frysen, smälter något i rumstemp så ta helst ut precis innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.