Pumpabiffar (4 portioner, 10-12 st biffar)
350g kokt quinoa (ca 4 dl kokt & 1,5 dl okokt) linser eller liknande går också bra.
150-200g riven eller mixad pumpa (ca 3 dl butternutpumpa, kan ersättas med morot eller sötpotatis)
2 st ägg
3 msk sesamfrön & 1 msk kokosmjöl (kan bytas mot 3 msk smulade havregryn, nötmjöl mixade linfrön eller bovetemjöl)
1,5 tsk fiberhusk (kan uteslutas när man väljer bovetemjöl)
1/2 tsk salt/örtsalt
1 st riven vitlöksklyfta
kokosolja till stekning
Exempel på smaksättning:
-100g fetaost, 2-3 tsk timjan (basilika), vitlök & lite citron.
-Curry, gurkmeja & chili (och gärna lite mangokyssykrydda)
Koka quinoan enligt anvisning och låt den svalna något.
Riv pumpan och blanda noga ihop alla ingredienser + smaksättning till en smet. Låt smeten svälla minst 10 minuter & tillsätt sedan quinoan.
Variera och mixa smeten hastigt för en krämig konsistens.
Forma/klicka ut biffar i smord stekpanna och stek på medelvärme eller lägg på bakplåtspapper och baka i ugnen på ca 200 grader 30-35 minuter. Biffarna är klara när de har fått en fin lite krispig yta.
2 st vanliga ägg kan ersättas med 2 st chiaägg (ett chiaägg = 1 msk chia + 3 msk vatten).
Servera biffarna på buffén med en sallad, som tillbehör eller som en vegoburgare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.