fredag 6 november 2015

Jinnedals popcorn


Välj popcorn av bra kvalitet och poppa. Smält försiktigt ihop ingridienserna till smaksättningen (ettan på spisen räcker, kokosoljan smälter redan vid ca 25 grader). 
Lägg i lagom mängd popcorn i kastrullen och rör om noga. 
Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt dem svalna innan servering. 

Nötkola (räcker till en mindre kastrull popcorn) 
2 msk kokosolja
2 msk mandelsmör/ nötsmör 
1 msk honung/ valfri sirap 
1 krm vaniljpulver 
2 tsk lucuma el macapulver (valfritt, ger en god kolasmak)  

Choklad  (räcker till en mindre kastrull popcorn) 
4 msk kakao 
2-3 msk kokosolja
1  msk honung/ valfri sirap (smaka av så att chokladen blir lagom söt) 
1 krm salt

Variera och smält kokosolja med olika smaker tex. lakrits, kanel, jordnötssmör osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.