torsdag 19 november 2015

Kokosvåfflor med kardemumma

Kokosvåfflor med kardemumma (4 st ~140 kacl/st) 
3 st ägg 
1,5 dl mandelmjölk, kokosmjölk/grädde
3 msk kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
2 msk smält kokosolja (valfritt, går att utesluta) 
1-2 tsk kardemumma (malen eller mortlad) 
salt 
1 msk kokosolja till att pensla järnet med 

Vispa äggen och vätskan fluffigt, tillsätt smält kokosolja (tips-ställ ett rostfritt decilitermått på våffeljärnet, lägg i kokosoljan och låt den smälta). 
Sikta i torrvarorna, vispa noga och låt smeten svälla i 5-10 minuter. 
Pensla järnet med lite kokosolja och grädda våfflorna tills de får fin färg. Hjälp till att breda ut smeten i järnet så att våfflorna inte blir för tjocka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.