torsdag 19 november 2015

Zucchininpasta med linsfärs

Zucchinipasta med linsfärs (4-6 portioner)
3 dl torra belugalinser 
1-2 st gul lök 
1-2 st rivna vitlöksklyftor 
300-400g riven svamp (portabello/ skogschampioner) 
valfri smaksättning ex. hackad basilika eller oregano, kanel, spiskummin, chili & koriander
1-3 dl vatten eller havregrädde/ valfri grädde 
3-4 dl burktomater (gärna av bra kvalitet, ekologiska hela tomater eller körsbärstomater) 
salt/örtsalt 

1-2 st spiralizad eller hyvlad zucchini till servering 

Koka belugalinserna enligt anvisning. 
Riv och stek svamp/aubergine, lök, kryddor & vitlök medans linserna kokar. Tillsätt tomat, vätska och slutligen de kokta linserna. Mosa ihop allt lite & låt puttra minst 5 minuter. 

Variera eller gör en snabbvariant och byt belugalinserna mot tex. färdigkokta svarta linser eller blandade bönor/linser. Variera och riv ner aubergine eller morot i färsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.