Zucchinipasta med linsfärs (4-6 portioner)
3 dl torra belugalinser
1-2 st gul lök
1-2 st rivna vitlöksklyftor
300-400g riven svamp (portabello/ skogschampioner)
valfri smaksättning ex. hackad basilika eller oregano, kanel, spiskummin, chili & koriander
1-3 dl vatten eller havregrädde/ valfri grädde
3-4 dl burktomater (gärna av bra kvalitet, ekologiska hela tomater eller körsbärstomater)
salt/örtsalt
1-2 st spiralizad eller hyvlad zucchini till servering
Koka belugalinserna enligt anvisning.
Riv och stek svamp/aubergine, lök, kryddor & vitlök medans linserna kokar. Tillsätt tomat, vätska och slutligen de kokta linserna. Mosa ihop allt lite & låt puttra minst 5 minuter.
Variera eller gör en snabbvariant och byt belugalinserna mot tex. färdigkokta svarta linser eller blandade bönor/linser. Variera och riv ner aubergine eller morot i färsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.