fyra portioner valfria bönor (tex. adzukibönor, eller kidneybönor)
1-2 st lagerblad
valfria grönsaker (vi brukar ta 2st hela vitlöksklyftor, 1/2 butternutpumpa, 1 st rödlök, ett knippe grönkål)
3-4 dl spad ifrån bönorna
2 dl havregrädde
salt & riven muskot
Använd bönor på burk eller bötlägg och koka egna (ca 200g torra bönor går åt till 4 portioner, byt gärna vatten efter halva koktiden, det gör bönorna snällare för magen). Koka gärna bönorna med några kvistar timjan, vitlök eller rosmarin. Låt bönorna svalna i sitt eget spad.
Torrostada lagerbladen, hetta upp en panna med kokosolja och fräs på lök och grönsaker några minuter. Smula sönder de rostade lagerbladen och tillsätt dem tillsammans med bönorna och spadetet. Låt koka ihop, häll i havregrädden, låt sjuda en stund och smaka sedan av med salt & muskot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.