söndag 13 november 2016

Raw solrospastej

1,5-2,5 dl (minst 100g) blötlagda solrosfröer (pumpafrön/cashew).  
smaksättning: 1/2 dl raw pesto eller 1\2 kruka koriander, 1 st riven vitlöksklyfta eller lite vitlökspuré & 1-2 msk citronsaft (eller 1/2 citron +zest) 
salt 
1/2-1 tsk fiberhusk
1- 1,5 dl vatten 
1,5-2 msk kallpressad olja (valfritt). 
 

Blötlägg solroskärnorna i 1L vatten och 1/2-1 tsk salt (minst 4h). 
Skölj nötter/fröer noga. 
Mixa allt till en krämig röra med hjälp av en stark mixerstav eller blender, späd med vatten & olja till önskad konsistens. Häll röran i önskad form och ställ i kylen en stund så att den blir tjockare.

Servera röran på ett fröknäcke, som tacofärs i ett blad eller som tillbehör till salladen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.