tisdag 2 februari 2016

Avokadofluff

Fluff, grädde eller cream cheese på avokado görs bäst i en blender. Beroende på smaksättning eller sötning kan fluffigt användas som dip till maten eller grädde till efterrätten. 

Avokadofluff till mat & sallader (variera kryddning utefter vad som ska serveras till) 
1 st stor eller 2 st mindre avokados
ca 1-1,5 dl vatten (mängden varieras utefter avokadons storlek) 
1 dl blötlagda (minst 2h) cashewnötter (kan uteslutas eller ersättas med kikärtor, nötter eller fröer)
valfria kryddor ex. örtsalt, vitlök, örter, citron & olivolja. 

Börja mixa cashewnötterna och kryddorna med en del av vätskan. Tillsätt avokado, skrapa ner från kanterna, mixa helt slätt och späd ev med mer vätska till önskad konsistens. 
Variera och används hampafrön som ej behöver blötläggas men ger en riktigt krämig konsistens. 

Avokadofluff till efterrätter (supergott till plättar & våfflor) 
1 st stor eller 2 st mindre avokados
ca 1-1,5 dl mandelmjölk/nötmjölk eller havregrädde (mängden varieras utefter avokadons storlek) 
2 st dadlar (kan bytas ut mot valfri sötning/honung). 
en nypa vaniljpulver & en nypa kokossocker (valfritt) 
(Variera och tillsätt 1 dl blötlagda cashewnötter även här det ger grädden en superkrämig konsistens). 

Om du väljer cashewnötter mixa dem med en del av vätskan först. Tillsätt avokado, dadlar/sötnining, skrapa ner från kanterna, mixa helt slätt och späd ev med mer vätska till önskad konsistens. 
Variera och smaksätt grädden med tex. kakao, macapulver eller lime. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.