torsdag 11 februari 2016

Jinnedals hampaknäcke

Hampaknäcke 
1/2 dl hampafrön, mixade hela hampafrön, hampaprotein eller hampapulpa (restprodukt när man gör hampamjölk). 
1 dl boveteflingor
1 dl linfrön 
1 dl valfria frön (ex. 1 msk chiafrön + lite solros, sesam & pumpafrön) 
2,5 dl vatten (2 dl om man använder hampapulpa) 
salt + lite frön till topping. 
(variera och tillsätt lite äppelcidervinäger eller tex. fänkålsfrön i degen) 

Använd hela fröer eller mixa både gryn och fröer ihop med hampan till ett mjöl. 
Blanda allt och låt det stå och svälla (gärna ett par timmar eller i kyl över natten). 
Torka knäcket i torkugn för att få ett raw knäcke. 
För att grädda i vanlig ugn, bred ut smeten på ett vaxat bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen 150-170 grader ca 50 min. Ta ut och skär bitar efter 20 min. Har man ett bra non-stick bakplåtspapper kan man även vända knäcket efter halva tiden för att få det att torka fortare. 
Förvara i plåtburk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.