måndag 7 december 2015

Raw Pepparkaksbollar & bars

Minibollar med smak av pepparkaksdeg 
1 dl mandelmjöl 
1 dl mandel eller solrosfrön 
2 msk kokosmjöl
4 st dadlar 
1-2 msk honung/valfri sötning
1 tsk kanel 
1-2 tsk pepparkakskryddor 
1 krm ingefära 
2 tsk kokosolja eller lite mandelsmör till mixningen om smeten inte går ihop. 

Mixa allt till en formbar massa, rulla till bollar, vik till tryfflar eller gör Cake Pops. Variera och doppa i choklad eller rulla i kokos eller sesamfrön och kanel. 

Pepparkaksbollar eller bars 
5 st färska dadlar 
1- 2 msk russin (valfritt) 
2 tsk tahini eller  mandelsmör 
1 tsk lucuma eller macapulver
1/2 dl havregryn/havremjöl, mandelmjöl, frön eller nötter 
1/2 dl nötter eller frön 
1 tsk pepparkakskryddor (eller kanel, kardemumma, ingefära, muskot) 
1 tsk kanel

Mixa allt till en formbar massa & rulla bollar eller forma till bars. slå in varje bar i en bit bakplåtspapper eller rulla bollarna i tex. mandelmjöl, kanel & kokossocker. 
Ett tips är att lägga varje boll i en knäckform och förvara dem i kyl eller frys. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.