tisdag 15 december 2015

Raw Cake Pops

Raw Cake Pops 
Här är det bara fantasin som sätter stopp! 
Mixa & rulla valfri rawfood boll, trä i en bit sugrör, en grillpinne, cacepoppinne eller en liten gaffel i varje boll och doppa den helt eller delvis köpt eller i hemmgjord raw-choklad. Variera och strö på lite kul topping, tex. hackad mandel, bipollen, frystorkade bär, kokos eller kakaonibs. 

Snabb hemgjord choklad: (liten sats som räcker till några cake pops) 
2 msk smält kokosolja (ca 25g)
1,5 msk kakao (10g)
2 tsk honung (10g) 
en nypa salt eller vaniljpulver 

Smält kokosoljan på låg värme (den smälter redan vid ca 24-25 grader), rör ner sötning, salt & kakao. 
Ta ut och doppa pralinerna eller bollarna i chokladen och toppa med tex. hackade nötter, frystorkade bär, kakaonibs, flingsalt, hackad mandel, kardemumma eller bipollen. Gillar man inte choklad kan man doppa bollarna i tex. smält mandelsmör, sötning och kokosolja. 
Vill man göra riktig raw-choklad behöver man köpa kakaosmör som man smälter ner ist för kokosoljan. 

Förslag på fyllningar: 

Mandelmassa 
3 dl mandelmjöl 
2 msk honung/valfri sirap el sötning 
1,5 msk kokosolja ca 20g 
1/2 riven bittermandel (valfritt) 
1/2 krm vaniljpulver 

Mixa fyllningen till en formbar massa, rulla massan till bollar. Doppa pinnen eller sugröret i choklad och fäst en pinne i varje boll. 
Är det svårt att forma bollar kan man kyla degen en stund först. Doppa helt eller delvis i köpt eller hemmagjord choklad och toppa med tex. hackade nötter. Ställ kallt och förvara i kyl eller frys. 

Chokladtryffel 
10-12 st dadlar 
4 msk kakao (gärna raw) 
1 tsk kokosolja 
1 krm vaniljpulver & lite salt 
1 dl mandlar eller nötter (kan uteslutas) 

Mixa och rulla som på receptet ovan, doppa i choklad och strö på tex. kakaonibs, kokos eller lite flingsalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.