Raw Cake Pops
Här är det bara fantasin som sätter stopp!
Mixa & rulla valfri rawfood boll, trä i en bit sugrör, en grillpinne, cacepoppinne eller en liten gaffel i varje boll och doppa den helt eller delvis köpt eller i hemmgjord raw-choklad. Variera och strö på lite kul topping, tex. hackad mandel, bipollen, frystorkade bär, kokos eller kakaonibs.
Snabb hemgjord choklad: (liten sats som räcker till några cake pops)
2 msk smält kokosolja (ca 25g)
1,5 msk kakao (10g)
2 tsk honung (10g)
en nypa salt eller vaniljpulver
Smält kokosoljan på låg värme (den smälter redan vid ca 24-25 grader), rör ner sötning, salt & kakao.
Ta ut och doppa pralinerna eller bollarna i chokladen och toppa med tex. hackade nötter, frystorkade bär, kakaonibs, flingsalt, hackad mandel, kardemumma eller bipollen. Gillar man inte choklad kan man doppa bollarna i tex. smält mandelsmör, sötning och kokosolja.
Vill man göra riktig raw-choklad behöver man köpa kakaosmör som man smälter ner ist för kokosoljan.
Förslag på fyllningar:
Mandelmassa
3 dl mandelmjöl
2 msk honung/valfri sirap el sötning
1,5 msk kokosolja ca 20g
1/2 riven bittermandel (valfritt)
1/2 krm vaniljpulver
Mixa fyllningen till en formbar massa, rulla massan till bollar. Doppa pinnen eller sugröret i choklad och fäst en pinne i varje boll.
Är det svårt att forma bollar kan man kyla degen en stund först. Doppa helt eller delvis i köpt eller hemmagjord choklad och toppa med tex. hackade nötter. Ställ kallt och förvara i kyl eller frys.
Chokladtryffel
10-12 st dadlar
4 msk kakao (gärna raw)
1 tsk kokosolja
1 krm vaniljpulver & lite salt
1 dl mandlar eller nötter (kan uteslutas)
Mixa och rulla som på receptet ovan, doppa i choklad och strö på tex. kakaonibs, kokos eller lite flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.