måndag 21 december 2015

Rödbetssallad

Snabb hemgjord rödbetssallad 
400g rödbetor (ca 4 st större eller 6 st mindre rödbetor) 
1,5 tsk dijonsenap
2 dl valfri yoghurt/kvarg créme fraiche eller liknande
2 tsk riven pepparrot 
1/2 dl hackad inlagd gurka eller finhackad purjolök


Köp förkokta rödbetor eller koka dem själv. Rödbetorna kokas bäst med skalet på, precis som de är, i osaltat vatten tills de är hyfsat mjuka (det tar 20-30 minuter för mindre och ca 40-50 för större). 
Låt rödbetorna svalna i vattnet eller spola dem i lite rinnande vatten. 
För att skala rödbetorna tar man  bara lite hushållspapper och gnider av skalet. 

Blanda ihop kvarg, dijon, pepparrot och örtsalt i en skål eller burk. Tärna rödbetor och gurka i små kuber och tillsätt dem i kvargblandningen. Hållbarhet ca 5 dagar i kyl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.