Snabb hemgjord rödbetssallad
400g rödbetor (ca 4 st större eller 6 st mindre rödbetor)
1,5 tsk dijonsenap
2 dl valfri yoghurt/kvarg créme fraiche eller liknande
2 tsk riven pepparrot
1/2 dl hackad inlagd gurka eller finhackad purjolök
Köp förkokta rödbetor eller koka dem själv. Rödbetorna kokas bäst med skalet på, precis som de är, i osaltat vatten tills de är hyfsat mjuka (det tar 20-30 minuter för mindre och ca 40-50 för större).
Låt rödbetorna svalna i vattnet eller spola dem i lite rinnande vatten.
För att skala rödbetorna tar man bara lite hushållspapper och gnider av skalet.
Blanda ihop kvarg, dijon, pepparrot och örtsalt i en skål eller burk. Tärna rödbetor och gurka i små kuber och tillsätt dem i kvargblandningen. Hållbarhet ca 5 dagar i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.