tisdag 15 december 2015

Supersnabbt raw-julgodis

Nötkolor (receptet ger 15 st knäckformar) 
3,5 msk valfritt nötsmör (ex. mandel, hassel eller jordnötssmör) 40g
1,5 msk sötning (agave, yaconsirap eller honung) 15g
1,5 msk kokosolja eller kokossmör ca 15g 
2 krm vaniljpulver & en nypa salt eller 2 tsk macapulver
lite hackade nötter (valfritt) 
Toppa med rostat bovete, hackade nötter eller kakaonibs. 

Chokladkolor  (receptet ger 15 st knäckformar) 
2 msk kokosolja 25g 
2 msk kakao 15g
1,5 msk honung eller liknande
en mininypa salt 
Toppa med hackade kakaonibs eller nötter. 

Smält ingredienserna över vattenbad eller på 1:an på spisen. Häll upp i knäckformar, toppa med något kul och ställ i kyl eller frys så att de stelnar. 
Kolorna smälter snabbt i rumstemperatur så förvara dem i frysen och ta ut dem precis innan servering. Vill man kan man göra nötkolan i botten och hälla på chokladkolan över! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.