torsdag 17 december 2015

Grilljerad kålrot

Grilljerad kålrot (perfekt alternativ till julskinkan) "kålrot + kanel är en riktig höjdare" 

Välj en stor eller flera mindre kålrötter

Grilljering: 
1,5 msk kokosmjöl 
1,5-2 msk senap 
1 msk honung 
1 krm kanel 
örtsalt/himalayasalt 
riven muskot (kan uteslutas men ger riktigt bra smak) 

Skala och dela kålroten i två delar om den är stor. Koka kålroten i ett spad med julkryddor (ex. 1 kanelstång, 2-3 st lagerblad & några nejlikor. 
Koka tills den är lagom mjuk (ca 50-70 minuter) konsistensen ska vara lite fastare än potatis.
Ta upp kålroten och lägg den i en ungsform och ställ in i ugnen medans du blandar ihop grilljeringen. Ta ut och skär ett rutnät på kålroten och pensla på ett lagom tjockt lager av grilljeringen och grilljera på 200 grader i ca 15 minuter. 

Vill man kan man även baka kålroten i ugnen på 175 grader i ca 1h- 1h 15 minuter och ta ut och pensla på griljeringen när det är 15 minuter kvar. 
Låt kålroten svalna, lägg upp den på ett fat med grönkål och servera som en vegetarisk julskinka.