söndag 20 december 2015

Råstekt brysselkål

Råstekt brysselkål 
400-500g brysselkål (färsk eller fryst) 
1-2 msk kokosolja 
1-2 msk honung, dadelsirap eller liknande sötning 
lite vatten, örtsalt  
1/2 dl hackade hasselnötter (mandel/valnöt) 

Toppa med tex. tranbär, gojibär, getost, fetaost eller hackad persillja. 

Halvera brysselkålen och fräs den i kokosoljan någon minut, tillsätt örtsalt/himalayasalt och lite vatten. Sänk värmen och fortsätt steka ca 5-8 minuter tills vattnet dunstat och kålen fått lite yta och blivit lagom mjuk (väljer man fryst bryssel kan man låta den tina lite först eller steka den på låg värme en extra stund).

Avsluta med att blanda ner honung och nötter. Servera kålen som den är eller lägg upp allt på ett fat och strö över valfri topping. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.