söndag 27 december 2015

Små rödbetsplättar med chévreost & dadelsirap

Rödbetsplättar med chévreost, valnöt & dadelsirap 
3-4 st medelstora rödbetor 
1-2 st morötter 
1 st rödlök 
2 st ägg 
1-2 tsk phsylliumhusk/ fiberhusk 
1 tsk örtsalt/salt 

Riv rödbetorna och löken grovt eller fint. Tillsätt resterande ingredienser och låt smeten stå i 5-10 minuter. Ta en rund pepparkaksform och klicka ut biffar på en bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga biffarna på 175 grader ca 20 minuter i ugnen eller stek dem i en stekpanna. 

Servera biffarna kalla med en klick chévrekräm och toppa med dadelsirap & en valnöt. 

För att göra en matigare lite större biff kan man tillsätta: quinoa, kikärtor eller 3-4 msk havremjöl, krossade linfrön, solrosfrön eller kikärtsmjöl. Äggen kan ersättas med chiaägg (1 chiaägg =1 msk chia+ 3 msk vatten som får svälla till en gelé)
Eller gör dem som ett varmt tillbehör. Lägg en skiva chévreost på varje, sätt in i ugnen 5 minuter och toppa med tex. pinjenötter & honung. 

Rödbetsplättar med vaniljpicklade polkabetor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.