1/2 rödkålshuvud
1 st rödlök
1 st äpple
2 msk kokosolja (smaklös är bäst)
1 dl vatten +1-2 msk äppelcidervinäger/vinäger (kan ersättas med 1,5 dl rödvin)
2 msk honung
1 st äpple
2 msk kokosolja (smaklös är bäst)
1 dl vatten +1-2 msk äppelcidervinäger/vinäger (kan ersättas med 1,5 dl rödvin)
2 msk honung
örtsalt/himalayasalt
Skiva rödkålen, äpplet och löken riktigt tunt.
Skiva rödkålen, äpplet och löken riktigt tunt.
Ta fram en stor kastrull och stek rödkål, äpple och rödlök i kokosolja ca 5 minuter på medelvärme.
Höj värmen och tillsätt vätskan och honungen, rör om flera gånger.
Höj värmen och tillsätt vätskan och honungen, rör om flera gånger.
Sänk värmen igen och låt kålen koka ihop i ca fem minuter eller tills kålen känns lagom mjuk.
Servera rödkålen som den är eller gör den till en sallad, lägg upp allt på ett fat och toppa med tex. chévreost, fetaost grönkål & valnötter.
Kålen kan ätas både kall och varm och passar perfekt som på julbordet eller som tillbehör till olika kötträtter & sallader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.