fredag 2 oktober 2015

Raw cheesecake med mango

Botten
Här kan man mixa lite vad man gillar (gryn, nötter, frön, kokos & torkad frukt. Mixa ingredienserna lite slarvigt eller slätare , sen är det bara att "bröa" en form med kokos och trycka ut botten ovanpå. 
Till mangofyllningen brukar vi göra en botten på ca. 2 dl valfria nötter eller frön ex. valnötter & pumpafrön. 1 dl kokosflingor eller kokoschips, ca 1,5 dl fikon, russin eller 8-10 st dadlar, 1 msk kokosolja eller mandelsmör & tex. 1 tsk kardemumma eller vaniljpulver. 

Fyllning med mango & lime (receptet ger en mindre pajform eller några portions/muffinsformar) 
250g helst tinad eller färsk mango (kan bytas mot annan frukt) 
1 burk kokosmjölk (OBS. bara det feta lagret) 
2-3 msk valfri sötning (honung, valfri sirap eller några dadlar) 
2 krm vaniljpulver
4 msk lime  
2 krm gurkmeja
2-3 msk smält kokosolja (rörs i sist) 

Mixa allt till en jämn och fin smet, konsistensen blir bäst om ingredienserna är rumstempurerede så att kokosoljan inte ska bildar klumpar.
Bred ut smeten jämnt över botten och ställ kakan i frysen för att stelna. 
Ta ut cheesecaken ca 40 minuter i rumstemperatur, eller några timmar i kyl innan servering. 
Variera och använd blötlagda cashewnötter i fyllningen. 
Mango utan nötter! Här är botten är gjord på 1 dl kokos, 1-2 dl solrosfrön/pumpafrön, 1 tsk kardemumma & 5-6 st dadlar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.