torsdag 29 oktober 2015

Kardemummaknäcke

(bilden visar dubbel sats lite tjockare knäcke). 

Kardemummaknäcke 

1/2 dl mixade flingor/gryn (havregryn/boveteflingor) 

2 msk kokosmjöl 

1/2 dl ljusa phsylliumfrön/ linfrön 

1 -1,5 dl frön (vi brukar ta 1/2 dl sesamfrön, 1/2 dl pumpafrön) 

2 dl vatten 

1 tsk kardemumma & 1 krm vaniljpulver

salt 


Mixa eller mortla grynen ihop med kokosmjöl, linfrön och kryddor till ett mjöl. Tillsätt valfria frön, kryddor och vatten. Låt helst degen stå och svällaågon timma. 

För att få ett tunt knäcke är det lättast att breda ut det mellan två vaxade bakplåtspapper. 


Torka knäcket i torkugn eller grädda i vanlig ugn på 150-170 grader ca 45-50 min eller tills knäcket känns helt torrt (ta ev. ut och vänd efter 20 min). 

Bryt knäcket i bitar lagom, låta det svalna på ett galler & förvara sedan i en plåtburk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.