lördag 3 oktober 2015

Kanelbullens dag imorgon!

(Bullarna på bilden är gjorda med glutenfritt havremjöl, mandelmjölk, sötade med honung/agavesirap & fyllda med päronkräm) 

Snabba muffinsbullar med fyllning 
(nyttig variant på kanelbullar där man slipper kavla, rulla, pensla och kladda med oljade bakplåtspapper) 
Deg (kanelbullsdeg, receptet ger 15st) 
4 st ägg 
1,5 dl mandelmjöl eller havremjöl (=mixade havregryn)
1/2 kokosmjöl 
1 dl valfri mjölk eller grädde (mandelmjölk)
2 msk sötning (kokossocker, stevia, honung, sirap) 
2,5 msk fiberhusk (2,5-3 msk av risentas phsylliumhusk). 
1-2 tsk bakpulver 
1,5 tsk kardemumma (gärna hel & mortlad) 

Fyllning (äpple eller päronkräm) 
2 st skalade päron eller äpplen (kan bytas ut mot dadlar, smör eller kokosolja) 
1 msk kanel
2 msk sötning (honung/agavesirap eller 4-6 st dadlar) 
vaniljpulver och gärna lite kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och sötning ett par minuter tills det blir riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem och mjölken i äggsmeten. 
Låt degen svälla ca 10 minuter. 
Mixa under tiden fyllningen, smaka av med sötning och kryddor. 
Klicka ut degen i muffinsformar, tryck ner & sprid ut en klick av fyllningen lite slarvigt i varje muffins och toppa med mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen har fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.