onsdag 28 oktober 2015

Tips för att göra vegopuckar & veganbiffar

Tips för att göra vegetariska biffar, falafel eller vegopuckar! 
Att göra vegetariska biffar av olika slag är superenkelt, man kan i princip blanda lite av vad som finns hemma. 

1. Välj ca 3-4 dl av en eller flera ingredienser som ger protein: 
Linser, kikärtor, quinoa, bovete, nötter/frön eller liknande.

2. Tillsätt kryddor & lök eller tex. rivna grönsaker, ost eller mosade ugnsrostade grönsaker.

3. Något som binder ihop smeten tex. någon matsked chiafrön, krossade linfrön, 1 ägg, 1/2 dl havremjöl eller någon tesked fiberhusk. 

Låt smeten stå en stund, se till att konsistensen är tjock och inte vattnig. Forma till små biffar och stek dem i kokosolja i en stekpanna eller baka dem i ugnen på (ca 200 grader 20 minuter). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.