2 st mogna skivade frysta bananer (160-180g)
1 msk jordnötssmör/ nötsmör
1,5 msk kakao
2-4 msk vätska (mjölk,vatten, eller valfri grädde).
Mixa och skrapa ner massan från kanterna, späd med lite vätska åt gången till önskad konsistens och servera direkt.
1 msk jordnötssmör/ nötsmör
1,5 msk kakao
2-4 msk vätska (mjölk,vatten, eller valfri grädde).
Mixa och skrapa ner massan från kanterna, späd med lite vätska åt gången till önskad konsistens och servera direkt.
Rosa jordgubb & bananglass (2 portioner à 75kacl /st eller 6st glassformar "Ikeas" 20-25 kacl/st
150g frysta jordgubbar
1/2 fryst banan (50-70g)
1,5 dl mandelmjölk (valfri mjölk el. kokosgrädde)
1 msk agavesirap (kan ersättas med valfri sötning)
1/2 fryst banan (50-70g)
1,5 dl mandelmjölk (valfri mjölk el. kokosgrädde)
1 msk agavesirap (kan ersättas med valfri sötning)
lite vaniljpulver
Frys in skivad banan platt i en plastpåse. Ta ev. upp jordgubbarna och bananen och låt dem tina i ett par minuter. Mixa sedan allt i en matberedare, tryck ner smeten ifrån kanterna och späd till önskad konsistens. Servera direkt eller frys in i 6 st glassformar, kyl tills smeten har stelnat ta ut och spola glassformarna i varmt vatten några sekunder så att glasspinnen lossnar ifrån formen.
Gul banan & persikoglass (2 portioner 80kacl/st).
2 st mogna skivade frysta bananer (ca 160-180g)
1 st ofryst persika (kan bytas mot mango).
lite vaniljpulver + valfri sötning eller kanel
Mixa till en slät glass och servera direkt. Variera genom att tillsätta lite kokosmjölk eller riven kokos.
2 st mogna skivade frysta bananer (ca 160-180g)
1 st ofryst persika (kan bytas mot mango).
lite vaniljpulver + valfri sötning eller kanel
Mixa till en slät glass och servera direkt. Variera genom att tillsätta lite kokosmjölk eller riven kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.