onsdag 1 juli 2015

Tre sorters glass med banan (gluten, ägg, mejeri & sockerfria).

Chokladig banan & jordnötsglass (2 portioner 120kacl/st spädd med kokosmjölk).
2 st mogna skivade frysta bananer (160-180g)
1 msk jordnötssmör/ nötsmör
1,5 msk kakao
2-4 msk vätska (mjölk,vatten, eller valfri grädde). 
Mixa och skrapa ner massan från kanterna, späd med lite vätska åt gången till önskad konsistens och servera direkt. 
Rosa jordgubb & bananglass (2 portioner à 75kacl /st eller 6st glassformar "Ikeas" 20-25 kacl/st
150g frysta jordgubbar 
1/2 fryst banan (50-70g) 
1,5 dl mandelmjölk (valfri mjölk el. kokosgrädde) 
1 msk agavesirap (kan ersättas med valfri sötning) 
lite vaniljpulver 
Frys in skivad banan platt i en plastpåse. Ta ev. upp jordgubbarna och bananen och låt dem tina i ett par minuter. Mixa sedan allt i en matberedare, tryck ner smeten ifrån kanterna och späd till önskad konsistens. Servera direkt eller frys in i 6 st glassformar, kyl tills smeten har stelnat ta ut och spola glassformarna i varmt vatten några sekunder så att glasspinnen lossnar ifrån formen. 

Gul banan & persikoglass (2 portioner 80kacl/st).
2 st mogna skivade frysta bananer (ca 160-180g) 
1 st ofryst persika (kan bytas mot mango). 
lite vaniljpulver + valfri sötning eller kanel
Mixa till en slät glass och servera direkt. Variera genom att tillsätta lite kokosmjölk eller riven kokos. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.