tisdag 30 juni 2015

Tre gröna raw-såser

Har man en liten mixer kan man göra massor av roliga dipsåser & dressingar som passar perfekt att ha som smaksättning till sallader, wraps eller tex. zucchinipasta.

1. Guacamoledressing 
1 st Avokado
1 dl vatten 
1-2 msk olivolja, ca 1/2-1 msk citron (kan även smaksättas med en riven vitlöksklyfta &/eller lite spiskummin). 
örtsalt/salt
Mixa allt till en slät kräm.

2. Zucchinihummus 
1/2 stor zucchihi (gärna skalad) 
2 msk sesamfrön & 3 msk solroskärnor (kan varieras med pumpakärnor eller valfria nötter). 
1/2- 1 st riven vitlöksklyfta 
2 msk vatten, lite citronjuice, salt, spiskummin & gärna en skvätt olivolja eller tahini 
Mixa allt till en slät kräm (vill man kan man blötlägga nötter och frön först för att öka näringsvärdet och göra dem mer lättsmälta).

3. Snabb ärthummus
250-300g tinade gröna ärtor 
1 st riven vitlöksklyfta
Mixa och smaka av med lite pressad citron, olivolja/olja, salt & peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.