Chokladbark (underbart raw-godis på 5 minuter)
2 msk kakao (15g)
3 msk kakaosmör eller kokosolja (med eller utan smak) (30-40g)
1-1,5 msk honung/yaconsirap el. valfri sirap el sötning (kan uteslutas) (15g)
1 krm himalayasalt
Blandad topping: tex. hackade nötter, kakaonibs, gojibär, bipollen, pumpafrön & salt.
Smält försiktigt ingredienserna till chokladen (välj kallpressad kokosolja med smak eller deodoriserad utan smak (ej raw). Kokosoljan smälter redan vid 24-25 grader så vattenbad eller ettan på spisen räcker.
Häll ut chokladen på en bakplåtspappersklädd mindre bricka eller i några små formar. Vik upp kanterna på bakplåtspappret så att chokladen inte rinner ut och blir för tunn.
Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt.
Ställ i kyl eller frys en liten stund tills chokladen stelnar.
Förvara i kyl eller frys och ta ut precis innan servering (den smälter lätt i rumstemperatur).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.