Jinnedals mandelfudge (receptet ger 20 st, ca 20kacl/st).
2 msk kokosolja 25g
2- 2,5 msk kakao 15g
1,5- 2 msk honung/yaconsirap/agavesirap 20g
1,5 msk mandelsmör 15g (kan ersättas med valfritt nötsmör el. mandelmjöl)
1 krm vaniljpulver
hackad mandel (valfritt)
Smält ihop allt på låg värme i en kastrull eller i en skål över ett vattenbad.
Häll upp smeten i små knäckformar eller pralinformar.
Toppa med lite himalaya eller havssalt och ställ fudgen i kyl eller frys så att den stelnar.
Om man hällt smeten i en form får man ta ut den efter ca 1 timma och skära upp fudgen i bitar. Förvaras i kyl/frys, smälter lätt i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.