tisdag 16 juni 2015

Nöt & chokladfudge i två lager

Nöt & chokladfudge i två lager (receptet ger 16 större bitar ca 45-50kacl/st) 

Första lagret 
2 msk kokosolja 25g 
2- 2,5 msk kakao 15g
2 msk agavesirap 20g 
1,5 msk nötssmör 15g (ex. jordnöt mandel, hasselnötssmör).

Andra lagret 
3 msk jordnötssmör, nötsmör 30g 
1 msk agave 10-15g 
1 msk kokosolja 10-15g 
salt & vaniljpulver 

Smält alla ingredienser till det första chokladlagret. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd mindre låda eller form och kyl ca 1 timma. Smält ingredienserna till det andra lagret, bred ut ovanpå det första lagret toppa med kakaonibs eller lite havssaltoch kyl fudgen igen. Ta ut och skär bitar och förvara sedan i kyl/frys. Agavesirapen kan även ersättas med valfri sötning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.