Marinerade zucchihi eller shitakenudlar.
(bra tillbehör till tex. ungsbakad vit fisk/ kyckling eller lax).
Blötlägg shitakenudlar eller spiraliza/hyvla tunna skivor av zucchinin.
Snabb marinad
(passar till fler typer av sallader, kål, nudlar eller smaksättning till wokade grönsaker).
2 msk finhackad persillja
2 msk tamari
2 msk lime (finns eco att köpa på flaska)
1/2 hackad chilli/chiliflakes eller 1 st riven vitlök.
1/2 tsk salt
1/2- 1 msk kokossocker & 1 tsk vinäger (dessa två kan uteslutas)
Blanda allt i en burk/flaska, variera och tillsätt ingefära eller vitlök. Överbliven marinad kan förvaras i kylskåpet och håller minst en vecka. Blanda marinaden med zucchinin och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.