söndag 14 juni 2015

Marinerade nudlar

Marinerade zucchihi eller shitakenudlar. 
(bra tillbehör till tex. ungsbakad vit fisk/ kyckling eller lax). 

Blötlägg shitakenudlar eller spiraliza/hyvla tunna skivor av zucchinin. 

Snabb marinad
(passar till fler typer av sallader, kål, nudlar eller smaksättning till wokade grönsaker).  
2 msk finhackad persillja  
2 msk tamari
2 msk lime (finns eco att köpa på flaska) 
1/2 hackad chilli/chiliflakes eller 1 st riven vitlök. 
1/2 tsk salt
1/2- 1 msk kokossocker & 1 tsk vinäger (dessa två kan uteslutas) 

Blanda allt i en burk/flaska, variera och tillsätt ingefära eller vitlök. Överbliven marinad kan förvaras i kylskåpet och håller minst en vecka. Blanda marinaden med zucchinin och servera direkt. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.