Raw pajskal på havre
2 dl mixade havregryn (80-90g)
14 färska dadlar (ca 140g)
1 msk kokosolja (10-15g)
1 msk vatten
2 krm vaniljpulver eller 1 tsk pepparkakskryddor
Mixa allt i en matberedare tills smeten släpper ifrån kanterna och klumpar ihop sig. Välj att smula degen och göra bakelser i muffinsformar, trycka ut degen i en pajform/portionsformar eller kavla degen tunt och stansa ut cirklar. Pajdegen kan enkelt förberedas dagen innan och sedan toppas med fyllning och bär innan servering.
Fyllningar:
Mango/ persikofyllning
300g mango eller persika
4 färska dadlar
1 msk riven kokos
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver (eller 1 msk honung/agavesirap)
1 krm muskot & 1 krm salt
Mixa allt till en slät kräm, bred ut fyllningen i pajskalet och ställ i kylen. och garnera med citronmeliss & skivad mango eller persika. För att få en fastare konsistens på fyllningen kan man tillsätta 1,5 msk chiafrön i fyllningen och låta den sätta sig i kylen ett par timmar.
Cashewgrädde
2 dl blötlagda cashewnötter (min 2-4h)
2 msk limeskal + 6 msk limesaft
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 krm salt
Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna. Mixa allt i ca 5 minuter till en krämig konsistens, bred ut fyllningen i formarna och toppa med tex. jordgubbar.
Äppelfyllning
2 äpplen
1 banan
1 tsk kanel
1-2 krm vaniljpulver
Mixa allt till en slät kräm, bred ut fyllningen i pajskalen och toppa med skivade eller spiralizade äpplen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.