torsdag 2 mars 2017

AIP-wrap, frallor & pizzabotten.

Grundrecept frallor ca 15 st 

2 st matbananer (kokbanan/plantains). 360g 
5 dl cassavamjöl 350g ( 5dl= 350g, 1 dl= 70g) 
1, 5 dl olivolja av fin kvalitet 100g
1 tsk Celtic salt eller liknande
2- 2,5 dl vatten (200- 250g)

Skala och dela matbananen i mindre bitar. 
Mixa matbananen tillsammans med vatten, salt & olja till en helt slät puré. 
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop tills det blir en bra deg. 
Forma frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 
Grädda bullarna i ugnen ca 25 minuter på 200-225 grader. 


Tunnbröd i stekpanna  ger ca 10st 
Halvera grundrecept men behåll mängden vatten. Forma & platta ut wraps/tunnbröd/plättar i en smord stekpanna. Stek som plättar ca 5 minuter på varje sida. 

Pizzabotten i ugn. Ger 4 st pizzabottnar 
Halvera grundreceptet, fortsätt tillsätta vatten tills smeten går att hälla ovh breda ut på ett non stick bakplåtspapper. 
Grädda pizzabottnarna i ugnen ca 15 minuter. Lägg på fyllningen och grädda tills pizzorna får en fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.