Grundrecept frallor ca 15 st
5 dl cassavamjöl 350g ( 5dl= 350g, 1 dl= 70g)
1, 5 dl olivolja av fin kvalitet 100g
1 tsk Celtic salt eller liknande
2- 2,5 dl vatten (200- 250g)
Skala och dela matbananen i mindre bitar.
Mixa matbananen tillsammans med vatten, salt & olja till en helt slät puré.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop tills det blir en bra deg.
Forma frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bullarna i ugnen ca 25 minuter på 200-225 grader.
Tunnbröd i stekpanna ger ca 10st
Halvera grundrecept men behåll mängden vatten. Forma & platta ut wraps/tunnbröd/plättar i en smord stekpanna. Stek som plättar ca 5 minuter på varje sida.
Pizzabotten i ugn. Ger 4 st pizzabottnar
Halvera grundreceptet, fortsätt tillsätta vatten tills smeten går att hälla ovh breda ut på ett non stick bakplåtspapper.
Grädda pizzabottnarna i ugnen ca 15 minuter. Lägg på fyllningen och grädda tills pizzorna får en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.