tisdag 17 januari 2017

Uppdatering av raw-bounty

Kokosfyllning (bounty). 
8-10 st färska dadlar (ca 100g) 
1/2-1 tsk fiberhusk 
1/2-0,75 dl vatten/nötmjölk eller kokosgrädde 
2-3 krm vaniljpulver & 1-2 krm salt

3 dl mixade/malda kokosflingor eller kokoschips
1,5 msk kokosmjöl
1,5 dl nötmjöl/frömjöl (valfritt, kan uteslutas, vi brukar använda malda solrosfrön). 
1 msk kokosolja (valfritt, uteslut om du inte använder frön/nötter). 

Chokladtopping (hemgjord "raw-choklad") 
2- 2,5 msk kakao ca15g 
2,5- 3 msk kakaosmör eller kokosolja ca 30g 
1 msk valfri sötning, honung, sirap ca15g 
1 krm salt

1. Mixa dadlarna med fiberhusk, vaniljpulver, salt och vätska till en dadelpuré, ställ åt sidan. 
2. Mixa/mal kokosflingorna för att få dem mjöliga och nästan som ett smör. 
3. Blanda ihop kokos, dadelpuré med kokosmjöl och eventuella fröer eller nötter. Kontrollera så att degen lätt kan formas. 
4. Forma en rektangel på en bricka med hjälp av ett bakplåtspapper (vik upp och forma med bakplåtspappret för att få snygga kanter). 
5. Ställ in kokosfyllningen i kylen/frysen en stund för att stelna. 

6. Smält choklad eller gör egen raw choklad genom att värma kokosolja, kakao, salt och sötning (smält på låg värme eller över vattenbad). 

7. Häll den smälta chokladen direkt över kokosbotten. (Blir det choklad över kan den användas som chokladsås eller bark). 
8. Ställ i kyl eller frys för att stelna igen och ta sedan ut och skär i bitar. Vill man kan man göra som på bilden nere till höger då skär man bitar som doppas i chokladen. 
Bountygodiset förvaras i kyl ett par dagar eller frys flera månader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.