Botten
2- 2,5 dl nötmjöl/malda solrosfrön (cashew/mandelmjöl, malda nötter/fröer (minst 100g).
2 krm vaniljpulver
apelsinzest från 1 -2 st eko apelsin (minst 1-1,5 msk).
4 msk kakao (ca 25g)
2- 3 msk valfri flytande sirap/sötning/honung (30-35g) (går att ta mindre)
2- 3 msk kokosolja med eller utan smak (25-30g)
1- 2 krm himalayasalt
Använd nötmjöl eller mixa nötterna till ett grynigt nötmjöl. (För ej raw kan man rosta nötterna före man mixar dem).
Rör ihop kakao, vaniljpulver, salt, sötning, kokosolja & apelsinzest.
Tillsätt nötmjölet & rör tills smeten går ihop så att den lätt kan tryckas ut och formas till en rektangel på ett bakplåtspapper. (pudra med lite kakao eller nötmjöl eller kokosmjöl om smeten är för kladdig.
Topping
Egen raw choklad till topping: smält försiktigt/rör ihop 2 msk kokosolja 2-3 msk kakao, lite sötning och lite salt. Häll chokladen över fudgen toppa gärna med lite salt och låt stelna i kylen en stund innan servering. (Förvaras bäst i kyl eller frys).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.