måndag 2 oktober 2017

Raw choklad helt utan sötning

Smält försiktigt 2-3 msk kokosolja och gärna 1-2 msk/en liten bit kakosmör (det går bra med bara kokosolja också men kakaosmöret ger en extra fin chokladsmak). 
Rör i 2-3 msk raw chokladpulver, 1/2 -0,75 tsk lakritspulver och om du har mesquitemjöl, vaniljpulver eller macapulver så lägg i 1/2 tsk av det. 
1/2 tsk salt. 

Häll upp chokladen i pralinformar, gör bark eller använd som chokladsås på tex mixad bärglass. 
Chokladen smälter lätt i rumstemperatur men stelnar fort på glassen eller i kyl/frys. 

Måtten är inte så viktiga man kan bara smälta och pudra i kakao, salt, pulver och lakritspulver. 
Att söta med lakritspulver och sedan förstärka smaken med saltet är super när man vill bota ett sockersug. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.