Smält försiktigt 2-3 msk kokosolja och gärna 1-2 msk/en liten bit kakosmör (det går bra med bara kokosolja också men kakaosmöret ger en extra fin chokladsmak).
Rör i 2-3 msk raw chokladpulver, 1/2 -0,75 tsk lakritspulver och om du har mesquitemjöl, vaniljpulver eller macapulver så lägg i 1/2 tsk av det.
1/2 tsk salt.
Häll upp chokladen i pralinformar, gör bark eller använd som chokladsås på tex mixad bärglass.
Chokladen smälter lätt i rumstemperatur men stelnar fort på glassen eller i kyl/frys.
Måtten är inte så viktiga man kan bara smälta och pudra i kakao, salt, pulver och lakritspulver.
Att söta med lakritspulver och sedan förstärka smaken med saltet är super när man vill bota ett sockersug.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.