tisdag 2 januari 2018

Söta bönpuckar


Veganska puckar med sötpotatis 
1 förpackning vita bönor eller kikärtor 
200g finriven sötpotatis 
3-4 msk valfritt mjöl (tex 1 msk kokosmjöl, 2-3 msk nötmjöl eller havremjöl. 
örtsalt
1/2-1 dl solrosfrön (valfritt) 
citron, 1 msk riven ingefära (valfritt) 

1/2 -1 dl sesamfrön till panering (valfritt) 

Skölj bönorna/kikärtorna noga. Blanda eller mixa ihop allt hastigt och låt smeten svälla minst 15 minuter. 

Forma biffar, strö sesamfrön på båda sidor och stek i en smord stekpanna. 

Servera puckarna i ett salladsblad/kålblad med valfria tillbehör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.