måndag 6 augusti 2018

Uppdatering av favorit från 2016 zucchinifrallor i stekpanna

Snabbt bröd med zucchini som gräddas i stekpanna
4 msk pofiber
1,5 msk kokosmjöl
1/2-1 tsk fiberhusk
5 msk valfri mjölblandning (havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, mandelmjöl eller liknande: tex 2-3 msk havremjöl, 1 msk bovetemjöl och 1-2 msk brunt rismjöl). 
2 st ägg 
2-3 dl zucchini (ca 200g). 
1/2 tsk salt 
lite kalpressad kokos oliv eller rapsolja (valfritt/kan uteslutas) 
1/2-1 tsk bakpulver (valfritt, vi brukar göra utan) 

Riv zucchinin grovt. Lägg den i ett durkslag, salta lite, vänta en stund och pressa sedan ur en del av vätskan. 
Blanda torrvarorna noga och vispa i äggen. 
Tillsätt zucchinin och låt degen svälla minst 10 minuter. Smeten ska vara lätt att forma pudra över lite mer mjöl om smeten är för lös eller häll på någon matsked vatten om den är för torr.

Blöt ner händerna och forma smeten till små frallor eller klicka ut smeten som plättar i en bra stekpanna. Toppa med tex. Hampafrön & pumpakärnor.
Stek brödet på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida. 
Gott att rosta, förvaras i kyl 3-5 dagar. 


Variera och tillsätt tex lite linfrön/ chiafrön & solroskärnor, sesamfrön eller pumpafrön i smeten. 

Frallorna kan även bakas i ugn om man här en större sats. 
Klicka bara ut smeten i muffinsformar eller forma degen till frallor och lägg på ett bakplåtspapper.
Häll på topping och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.