onsdag 22 augusti 2018

Pumpapure

Välj pumpa tex. 2 st butternutpumpor. dela pumporna i hälften och gröp ur kärnor och det trådiga köttet (kärnorna är supergoda att spara & rosta i ugnen med lite olja och salt). 

Baka pumpahalvorna i ugnen på ca 175 grader ca 1 h. 
Låt svalna gröp ur köttet och mixa till en slät puré. 
Förvara purén i en burk i kylen (håller ca 5 dagar) eller frys in i platt i plastpåsar. 

Pumpapuren kan användas till soppor, såser, smoothies osv. 

Smoothiebowl med pumpa
1 dl Pumpapuré (eller en fryst bit pumpapure). 
2 dl fryst mango eller liknande 
en nypa vaniljpulver & lite valfri vätska ex. Mandelmjölk, havre eller kokosgrädde. 

Mixa allt till en tjock konsistens, servera i en skål & toppa med kokoschips, granola eller bär & nötter. 

Pumpasoppa (2 portioner) 
2-3 dl pumpapuré
2-3 dl kokosmjölk, eller havregrädde/kokosgrädde + ev. lite vatten.
salt/örtsalt
(Variera och smaksätt med tex. Timjan/vitlök eller chili, ingefära, citron & gurkmeja). 

Börja värma pumpapurén i en kastrull & späd med kokosmjölk till önskad konsistens. Sjud någon minut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.