onsdag 27 april 2016

Ljummen quinoasallad med rotsaksris

Ljummen quinoasallad med rotsaksris
kokt quinoa 
rotselleri, palsternacka elller blomkål (riven eller mixad till ris) 
riven muskot (valfria örter eller annan smaksättning) 
spenat 
örtsalt
hyvlad halloumi (valfritt) 
hackade nötter eller pumpafrön till servering 

Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, mixa hastigt till risliknande konsistens. 
Stek rotselleririset eller palsternacksriset 5-10 minuter. Vänd ner den kokta quinoan & spenaten. 
Toppa med hyvlad halloumi, lite riven muskot & hackade nötter eller pumpafrön. 

Variera och ersätt quinoan med kokt hirs eller helt bovete, uteslut halloumiosten eller byt den mot tex. kikärtor, linser, tofu eller fetaost, oliver & soltorkade tomater. 

Servera salladen som den är eller i ett kålblad tillsammans med en god röra, guacamole,  lite hummus eller en senapsvinägrett. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.