måndag 10 oktober 2016

Ugnsbakad rotselleri med mandelsmör

Ugnsbakad rotselleri med mandelsmör 
1 st större eller två mindre rotselleri 
Mandelsmör 
citron (valfritt) 
Kokosolja/ valfri olja 
Salt 

Skala och dela rotsellerin i lite halvstora bitar.
Lägg bitarna i en smord form eller på ett bakplåtspapper i en långpanna. 
Pensla rotsellerin med kokosolja och baka den i ugnen tills den är lagom mjuk (160-175 grader ca 1h). 

Blanda mandelsmör med kokosolja/olja, salt & ev lite citron eller citronzest). 
Pensla på rotsellerin med mandelsåsen & toppa gärna med lite mandelspån eller hackade mandlar. 
Servera som tillbehör eller i en matig sallad. 

Variera genom att använda olika rotfrukter och nötter eller fröer. Tex. Pumpa, vitlök olivolja & hasselnötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.