onsdag 5 oktober 2016

Sötpotatispuckar

Sötpotatispuckar 
1 st medelstor sötpotatis (ca 400g eller 5 dl riven) 
1/2 riven rödlök och 1st riven vitlöksklyfta eller bara riven vitlök
3 msk havremjöl, sesammjöl, mandelmjöl (eller 2 msk chiafrön/ mixade linfrön) 
1 st större ägg (vegan= uteslut helt eller ersätt med tex. kiärtor/linfrön/gryn/mjöl) 
1,5 tsk fiberhusk 
salt/örtsalt

Ångkoka eller riv sötpotatisen. Blanda/mosa ihop sötpotatisen med resterande ingredienser och låt smeten vila en stund. 
Se till att smeten är kladdig nog och går lätt att forma till biffar. 
Stek biffarna i kokosolja på låg till medelvärme (om sötpotatisen bara är riven kan man gärna steka dem 10-15 minuter). 

Tips: Gör puckarna matigare genom att tillsätta 3-4 dl kikärtor eller 2-3 dl kokt hirs eller quinoa i smeten! 
Överkurs: Ångkoka eller ungsrosta både vitlök, rödlök & sötpotatis med lite olivolja för att få fram riktigt bra konsistens och smak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.