Sötpotatispuckar
1 st medelstor sötpotatis (ca 400g eller 5 dl riven)
1/2 riven rödlök och 1st riven vitlöksklyfta eller bara riven vitlök
3 msk havremjöl, sesammjöl, mandelmjöl (eller 2 msk chiafrön/ mixade linfrön)
1 st större ägg (vegan= uteslut helt eller ersätt med tex. kiärtor/linfrön/gryn/mjöl)
1,5 tsk fiberhusk
salt/örtsalt
Ångkoka eller riv sötpotatisen. Blanda/mosa ihop sötpotatisen med resterande ingredienser och låt smeten vila en stund.
Se till att smeten är kladdig nog och går lätt att forma till biffar.
Stek biffarna i kokosolja på låg till medelvärme (om sötpotatisen bara är riven kan man gärna steka dem 10-15 minuter).
Tips: Gör puckarna matigare genom att tillsätta 3-4 dl kikärtor eller 2-3 dl kokt hirs eller quinoa i smeten!
Överkurs: Ångkoka eller ungsrosta både vitlök, rödlök & sötpotatis med lite olivolja för att få fram riktigt bra konsistens och smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.