Jinnedals lakritspraliner (ca 15-20st knäckformar eller 12-15 st pralinformar)
2 msk kakao (10-15g)
2 msk kakaosmör eller kokosolja (20-25g)
2 msk sesamfrön/hampafrön (15g) (kan uteslutas)
1- 1,5 msk agavesirap/honung eller liknande sötning (15-20g)
1,5 tsk lakritspulver
1 krm vaniljpulver + en liten nypa salt
Smält ingredienserna över vattenbad eller på lägsta värmen i en en kastrull, tillsätt sesamfrön/hampafrön i smeten eller använd dem som topping.
Häll upp smeten i knäckformar eller pralinformar. Ställ pralinerna en stund i kyl eller frys och låt dem
stelna helt innan servering.
Praliner med nötkola & kokos
3 msk kokosolja (30-40g)
2 msk nötsmör (ex. mandelsmör, cashewsmör, hasselnötssmör) (20-25g)
2-3 tsk valfri sötning
1-2 tsk lucuma eller macapulver (ger en bra kolasmak, kan uteslutas eller ersättas med vaniljpulver)
1/2 dl kokosflingor eller kokossmör
1 krm salt och ev lite vaniljpulver
Choklad
2 msk kakao (15g)
3 msk kakaosmör eller kokosolja (med eller utan smak) (30-40g)
1-1,5 msk honung/yaconsirap el. valfri sirap el sötning (kan uteslutas eller ersättas med tex. maca/lucumapulver) (15g)
1 krm himalayasalt
Blandad topping: tex. hackade nötter, kakaonibs, gojibär, bipollen, pumpafrön & salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.