onsdag 28 september 2016

snabba raw praliner

Jinnedals lakritspraliner (ca 15-20st knäckformar eller 12-15 st pralinformar)
2 msk kakao (10-15g)
2 msk kakaosmör eller kokosolja (20-25g) 
2 msk sesamfrön/hampafrön (15g) (kan uteslutas) 
1- 1,5 msk agavesirap/honung eller liknande sötning (15-20g) 
1,5 tsk lakritspulver 
1 krm vaniljpulver + en liten nypa salt 

Smält ingredienserna över vattenbad eller på lägsta värmen  i en en kastrull, tillsätt sesamfrön/hampafrön i smeten eller använd dem som topping. 
Häll upp smeten i knäckformar eller pralinformar. Ställ pralinerna en stund i kyl eller frys och låt dem 
stelna helt innan servering. 

Praliner med nötkola & kokos 
3 msk kokosolja (30-40g) 
2 msk nötsmör (ex. mandelsmör, cashewsmör, hasselnötssmör) (20-25g) 
2-3 tsk valfri sötning 
1-2 tsk lucuma eller macapulver (ger en bra kolasmak, kan uteslutas eller ersättas med vaniljpulver) 
1/2 dl kokosflingor eller kokossmör 
1 krm salt och ev lite vaniljpulver 

Choklad 
2 msk kakao (15g)
3 msk kakaosmör eller kokosolja (med eller utan smak) (30-40g) 
1-1,5 msk honung/yaconsirap el. valfri sirap el sötning (kan uteslutas eller ersättas med tex. maca/lucumapulver) (15g) 
1 krm himalayasalt
Blandad topping: tex. hackade nötter, kakaonibs, gojibär, bipollen, pumpafrön & salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.