En klyfta rödkål
1-2 msk riven ingefära
1-2 msk valfri kallpressad olja (ex. linfröolja)
2-3 tsk sötning (kokossocker/honung eller liknande).
1-2 msk lime (apelsin funkar också).
1-2 msk vinäger (äppelcidervinäger, risvinäger eller liknande)
salt/himalayasalt
Strimla kålen tunt, har man lite extra tid blir det bäst om man saltar ur kålen (durkslag + lite salt, låt stå en stund, krama ur vätska).
Blanda marinaden i en skål eller plastpåse. Lägg i tunt strimlad rödkål, blanda noga och låt stå minst 30 minuter. Rödkålen håller ett par dagar i kylen och blir nästan godast dagen efter.
Vill man ha en mildare smak kan man hoppa över limen, koka upp lagen hastigt, lägga i ingefärsbitar, låta lagen svalna, ta bort ingefäran och sedan hälla lagen över kålen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.