lördag 24 september 2016

Rödkål med ingefära

Rödkål med ingefära 
En klyfta rödkål 
1-2 msk riven ingefära 
1-2 msk valfri kallpressad olja (ex. linfröolja) 
2-3 tsk sötning (kokossocker/honung eller liknande). 
1-2 msk lime (apelsin funkar också). 
1-2 msk vinäger (äppelcidervinäger, risvinäger eller liknande) 
salt/himalayasalt

Strimla kålen tunt, har man lite extra tid blir det bäst om man saltar ur kålen (durkslag + lite salt, låt stå en stund, krama ur vätska). 

Blanda marinaden i en skål eller plastpåse. Lägg i tunt strimlad rödkål, blanda noga och låt stå minst 30 minuter. Rödkålen håller ett par dagar i kylen och blir nästan godast dagen efter. 

Vill man ha en mildare smak kan man hoppa över limen, koka upp lagen hastigt, lägga i ingefärsbitar, låta lagen svalna, ta bort ingefäran och sedan hälla lagen över kålen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.