fredag 9 september 2016

Favorit i repris

Jinnedals gröna vegopuckar (receptet ger bara 6-8 st mindre biffar, det går utmärkt att göra dubbel sats och spara hälften i kylen). 
2 dl ärtor 
3 dl zucchini (gärna urkramad) 
2 msk kokosmjöl 
1-2 msk kikärtsmjöl/havremjöl eller liknande
1 st ägg (för vegan- uteslut helt eller ersätt med chiaägg eller kikärtor) 
6-10 st myntablad 
Lite gräslök/salladslök (lök/vitlök) 
salt/örtsalt 

Riv zucchinin grovt och krama gärna ur lite vätska. Mosa ihop allt i en bunke eller mixa allt utom zucchinin med stavmixer eller matberedare.
Låt smeten svälla en stund, klicka ut biffar i en smord stekpanna och stek puckarna några minuter på varje sida. Tillsätt lite mer mjöl om smeten känns för lös. 

Ärtor/zucchini och mynta är en riktigt god kombo! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.